Met plezier water drinken dankzij evian®: Happy Birthday Mickey

Om de 90e verjaardag van Mickey te vieren, lanceren evian® en Disney een verjaardagseditie met Mickey Mouse, speciaal ontworpen voor kinderen. Het doel: een goede hydratatie aanmoedigen en tegelijkertijd plezier hebben.

Al sinds 2016 werken evian® en Disney samen om op een leuke manier kinderen aan te moedigen genoeg water te drinken. Zo ontstaan er elk jaar nieuwe uitvoeringen. Voor Mickey's 90ste verjaardag ontwierpen evian® en Disney samen vijf nieuwe flessen. Mickey is één van de bekendste stripfiguren, gewaardeerd door kinderen en volwassenen. Zijn avonturen waren de inspiratiebron voor de creatie van deze vijf fessen, gekenmerkt door de "True Originals" ontwerpen. Elk van hen zal dus een eerbetoon brengen aan één van Mickey's films. De flessen zijn sinds september verkrijgbaar op de markt en zullen te koop zijn in de pop-up store in het metrostation Rogier in Brussel om de 90ste verjaardag van Mickey te vieren.

Ook kinderen moeten voldoende water drinken
In het kader van dit jubileum willen evian® en Mickey een centrale boodschap overbrengen: het belang van gezonde hydratatie voor kinderen. Met de mascotteflesjes wil het merk kinderen motiveren om water te drinken.

Net als volwassenen bestaat het lichaam van kinderen uit ongeveer 60% water (1). Hoe jonger iemand is, hoe hoger het watergehalte van zijn lichaam, in verhouding tot zijn gewicht. Verhoudingsgewijs hebben kinderen dus een grotere behoefte aan hydratatie dan volwassenen. Bovendien reageren ze veel gevoeliger op uitdroging. De EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid) raadt kinderen van 4-8 jaar aan om dagelijks 1,6 liter water te drinken, afkomstig uit alle bronnen (waarvan ongeveer 80% via dranken en de rest via voeding) (2).

Verkrijgbaar in een praktisch 31 cl-formaat, zijn evian® mascotteflesjes zo ontworpen dat kinderhandjes ze gemakkelijk vast kunnen houden. Tussen deze vijf verschillende flessen zal ieder kind zeker zijn of haar favoriet vinden om hydratatie en plezier te combineren.

Over het merk evian®
Het natuurlijke mineraalwater is afkomstig van de Cachat bron in Evian-les-Bains. Deze bron ligt in het hart van een natuurreservaat van 70.000 ha waar niets de zuiverheid van het evian® water kan verstoren. Filtratie gedurende meer dan 15 jaar door de rotsen van de Alpen geeft evian® natuurlijk mineraalwater haar unieke minerale samenstelling en haar evenwichtige smaak. evian® zet zich samen met lokale organisaties en partners in voor de bescherming van deze kostbare bron en haar impluvium.

Referenties : 
(1) Altman, 1961.
(2) EFSA, Dietary Reference Values for nutrients. Summary report, 2017.

Onze producten
Contacteer ons
Annekatrien De Smedt Head of Communication at Danone Belgium
Annekatrien De Smedt Head of Communication at Danone Belgium
Over Evian

evian® natuurlijk mineraalwater is afkomstig uit het hart van de Franse Alpen, een uniek geologisch gebied in de wereld. Gedurende meer dan 15 jaar baant het water zich een weg door de rotsen en op die reis wordt het verrijkt met karakteristieke mineralen. evian® zet zich al meer dan 25 jaar in om de natuur in de omgeving van de bron te beschermen om de uitzonderlijke kwaliteit van evian® natuurlijk mineraalwater te bewaren voor de toekomstige generaties. evian® natuurlijk mineraalwater is van nature zuiver en evenwichtig samengesteld en voldoet perfect aan de hydratatiebehoeften van iedereen, de hele dag door.

evian, het iconisch merk van Danone, onderschrijft de ‘One Planet. One Health’ visie dat onze gezondheid en deze van de planeet onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

evian®, Volvic® en Badoit® zijn de drie merken natuurlijk mineraal water die in België op de markt gebracht worden door NV Danone Waters Benelux SA. De onderneming stelt zo’n dertig personen te werk en functioneert als een dynamische KMO binnen het bedrijf Danone.